fbpx

Veel gestelde vragen

Fine art portret van een jonge vrouw aan het strand van Vlissingen tijdens zonsondergang door natuurlijk licht fotograaf Willie Kers uit Apeldoorn copy

opleiding fotografie

Antwoorden op veel gestelde vragen over de opleiding natuurlijk licht fotograaf krijg je hier.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op.

Ik help je graag bij het beantwoorden van jouw vraag.

VEEL GESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN

√ Hoeveel tijd ben ik kwijt aan opdrachten?

Om het meeste uit de opleiding te halen adviseer ik je om elke dag te fotograferen. Al is het maar 5 minuten. Maar uiteraard is het aan jou hoeveel tijd je hieraan kunt besteden. Gemiddeld ben je, als je het maximale uit de training wilt halen, 2 - 4 uur per week bezig. Is er in de desbetreffende week een lesdag, dan is dit uiteraard iets meer.

√ Wat als ik een lesdag verhinderd ben?

Van al het lesmateriaal zijn video-opnames gemaakt. Deze kun je dan achteraf terugkijken. Of we maken samen een afspraak om de les apart in te halen. Want tijdens de opleiding sta ik volledig tot jouw beschikking.

√ Moet ik actief meedoen op het forum?

Nee, niets moet. Maar ik adviseer je het wel. Het forum is bedoeld om je huiswerk te plaatsen, vragen te stellen en feedback te geven of krijgen. Daarnaast vind je hier ook extra lesmateriaal en leuke tips & tricks. En niet te vergeten, je leert ook veel van je medecursisten die samen met jou de opleiding volgen.

√ Uit hoeveel lessen bestaat deze cursus?

De opleiding ter voorbereiding begint met 2 pre-assingments. Daarnaast zijn er 5 lesdagen in Apeldoorn. 5 online Zoomlessen. 2 individuele coaching sessies en evt. extra lesdagen als je de lesstof nog niet volledig onder de knie hebt. Elke maand krijg je een nieuwe lesmodule. Plus extra verdiepingsmodules, Ebooks, video's, PDF's, tutorials, checklists en nog veel meer. Je krijgt ook onbeperkt toegang tot meer dan 40 uitgebreide Photoshop & Lightroom tutorials. Tijdens de opleiding heb je 24/7 toegang tot mijn besloten forum waarin je extra vragen kunt stellen en nog meer bonusmateriaal kunt vinden. En het mooie is, al het lesmateriaal is "yours to keep." Dus ook na afloop van deze fotografiecursus kun je alles nog eens op je gemak terugkijken of lezen.

√ Wat houden de lessen via Zoom in?

Een week voorafgaand aan de les in Apeldoorn hebben we een online zoomles waarin we de theorie behandelen. Op deze manier kunnen we ons tijdens de lesdag compleet focussen op het fotograferen. De ervaring leert dat je zoveel informatie krijgt tijdens een lesdag, dat dit ook echt even tijd nodig heeft om te landen. Door het te verdelen in twee lessen, leer je veel meer. En het scheelt je ook weer een rit naar Apeldoorn.

√ Welke apparatuur heb ik nodig?

In elk geval een digitale camera met verwisselbare lenzen (spiegelreflex of systeemcamera). Daarnaast minimaal één lichtsterke lens met een diafragma van F/2.8 of groter (lager getal). Qua brandpuntafstand is 50mm prima. Een uitgebreid lensadvies krijg je tijdens deze opleiding. Dat gaan we ontdekken in jouw persoonlijke "Find your Style en Vision"-opdracht. Hier komt exact naar voren welke stijl het beste bij jou past en welke lenzen hierbij horen. Voor de online lessen heb je een computer met een goede internetverbinding nodig.

√ Wat zijn de lestijden?

De Zoom-lessen voorafgaand aan de lesdagen duren gemiddeld twee uur. De lesdagen in Apeldoorn zijn van 10-14 uur of zolang als extra nodig is. Hierna heb je ook echt helemaal gehad en zit je hoofd enorm vol. Een van de redenen dat de lessen in tweeën zijn gesplitst. In totaal duurt een lesdag dus 6 uur (on- en offline). De individuele coachingsessies zijn online en duren gemiddeld een uur.

√ Zijn de online lesmomenten via Zoom op vaste tijden?

In principe zijn deze zijn deze op de maandagavond om 19.30 uur. We houden hierbij rekening met NL-vakanties en feestdagen. Mocht een les hierin vallen, dan wordt de les verschoven naar een week later. Gelukkig wordt alles opgenomen en kun je elke zoomles achteraf terugkijken in jouw eigen tijd. Dus je kunt met een gerust hart vakantie vieren.

√ Zijn alle lessen direct beschikbaar?

Na je aanmelding ontvang krijg je ter inspiratie alvast mijn Ebook. In augustus ontvang je 2 pre-assignments ter voorbereiding op jouw eerste les. Er zit een logische volgorde in de opbouw van de modules. Zo leer je stap voor stap de juiste technieken. Want ik wil graag het beste in jou naar boven halen. Elke lesdag krijg je een nieuwe module die we uitgebreid gaan behandelen. Op deze manier leert elke cursist hetzelfde en loopt de een niet voor- of achter op de ander. Zo leer je niet alleen van de lessen maar ook van elkaar. En dankzij deze lesstructuur haal je het maximale uit dit traject. Je krijgt bij aanvang van de opleiding wel direct toegang tot het forum en de meer dan 40 Lightroom & Photoshop video's.

√ Wie beoordeelt mijn huiswerk en opdrachten?

Dat ben ik uiteraard (Willie). Zoals je van mij gewend bent krijg je oprechte en eerlijke feedback zonder "sugar-coating". Want je doet mee om te leren, toch? Je kunt je foto's en vragen die je wilt bespreken plaatsen op het forum. Hier vind je ook de feedback terug. Daarnaast kun je aan je medecursisten op het forum ook vragen stellen. En natuurlijk ben ik zelf ook actief op het forum. Tijdens onze individuele sessies behandelen we ook jouw foto's waar we dieper op de stof in gaan. Want elke fotograaf heeft een ander leerproces. Het kan dus ook zomaar zijn dat jij een extra- of andere opdracht krijgt dan je medecursisten. Want het gaat uiteindelijk om jouw persoonlijke les- en leerdoel.

√ Wat zijn de voorwaarden om mee te doen?

Deze opleiding gaat jouw kijk op- en manier van fotograferen compleet veranderen. Ongeacht hoelang je al fotografeert en in welke vorm. Zelfs de meest doorgewinterde fotograaf gaat heel veel dingen letterlijk in een "ander licht" zien en zijn of haar eigen persoonlijke doel halen. Elke cursist krijgt een geheel nieuwe fotografietechniek aangeleerd waarvan bewezen is dat deze altijd werkt! Omdat het een intensieve training is verwacht ik wel dat je weet hoe de belichtingsdriehoek werkt en de basisprincipes van fotograferen onder de knie hebt. En natuurlijk een flinke dosis leergierigheid- en enthousiasme hebt. Kom je er niet uit of deze opleiding voor jou ervaring geschikt is, neem dan even contact met mij op. Dan kijken we er even samen naar.

√ Kan ik als documentaire-, bruidsfotograaf enz, ook meedoen?

Jazeker! Ik ga je namelijk niet leren om exact dezelfde foto's te maken als ik doe. Dat kan ook niet. Want iedereen kijkt anders naar de wereld om zich heen. En heeft een eigen, unieke fotografiestijl. Wel ga je alle technieken leren om het natuurlijke licht onder controle te krijgen. En dat licht heb je in elke vorm van fotografie nodig. Vooral als je heel snel in onverwachte situaties moet fotograferen. We gaan met jouw persoonlijke doel aan de slag, ongeacht jouw stijl. Er zijn veel documentaire-, straat, Fine~Art, newborn-, straatfotografen (zowel beroeps- als hobbymatig) enz. die deze opleiding met veel succes hebben afgerond.

√ Hoe lang duurt de opleiding als ik het individueel volg? En wat zijn hier de kosten van?

De individuele variant kun je op elk moment starten. De duur hiervan zit tussen de 6 en 12 maanden, afhankelijk van jouw te besteden tijd en leerproces. De kosten voor de individuele opleiding zijn 1899 euro (ex 21% btw). Dit is een persoonlijk traject en helemaal op maat gemaakt op jouw specifieke wensen, doelen en fotografische behoeftes.

√ Wat kan ik na deze opleiding ?

Als je alle lessen hebt gevolgd dan beheers jij het natuurlijke en aanwezige licht volledig. In elke situatie en onder alle omstandigheden. Je hebt het licht en jouw camera compleet onder controle. Hierdoor ben je ook een stuk zelfverzekerder geworden en durf je ook "nee" te zeggen tegen wat niet (meer) bij jou past. Je weet wat jouw persoonlijke stijl is en hoe je dit goed in de markt zet. Je weet hoe je moet nabewerken in Lightroom en Photoshop om jouw unieke stijl nog meer zichtbaar te maken. Je gaat niet alleen een fotografische- maar ook een mooie persoonlijke ontwikkeling ervaren. Want fotograferen is meer dan alleen een foto maken. Na afloop van de opleiding beheers jij alle facetten van het licht en mag jij jezelf "Meester van het licht" noemen. De opleiding wordt afgesloten met een prachtig certificaat "Natuurlijk Licht Fotograaf!"

√ Is er subsidie of financiering mogelijk?

Per 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. Hier is de STAP-regeling voor in de plaats gekomen. Het STAP-opleidingsregister is nog beperkt en wordt in de loop van de tijd aangevuld. Of Willie Kers Photography ook in dit register komt, is afhankelijkvan de branche-organisatie en DUO. Bij de start van het STAP-budget was nog geen enkele fotografiecursus opgenomen in het register. Dus het is afwachten wat er besloten wordt. Wil je zelf aan de slag als fotograaf en ben je uitkeringsgerechtigd, dan is het wellicht mogelijk om het lesgeld via de UWV vergoed te krijgen. Ben je als ZZP'er al werkzaam in de creatieve sector of als fotograaf en wil je jouw kennis en vaardigheden uitbreiden dan kun je evt. subsidie aanvragen bij Werktuig PPO.

√ Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt op het aanmeldingsformulier aangeven of je ineens, 2, 4 of 6 maandelijkse termijnen wilt betalen. Dit geldt zowel voor de groep- als individuele opleiding

√ Mijn vraag staat er niet bij?

Mocht je een specifieke vraag hebben, dan mag je mij altijd even bellen of mailen. Dan kunnen we samen altijd kijken of deze opleiding bij jou past. Contact met mij opnemen kan via het contactformulier

Ga terug naar de opleiding

To Top
error: Oops!! This content is protected! You are not allowed to copy any text or images. I\\\'m sure you can find some inspiration elsewhere!